Good and Bad Online Games

Sziasztok! Ezen a blogon online játékokat fogunk (azaz Roannes és unstopable [admin: DraGirl]) elemezni. Reméljük, hogy segítünk valamelyest nektek a jó és rossz online játékok közötti tájékozódásban. Emellett érdekesebb hírek is lesznek. Jó szórakozást!

Elérhetőség

képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés

Kategóriák

Facebook

Friss topikok

  • -=Atmancs=-: Jaj de jó akkor nem szűntetek meg :D (2012.06.27. 10:30) Várható teszt
  • BALAGE: @unstopable: Kiváló teszt, bár annyit hozzáfűznék hogy a szaggatás és a laggolás között nem kicsi ... (2011.08.25. 01:50) The Last Stand-Union city
  • unstopable: Roannes!!!!!!!! Van új rész a kongán ha érdekel. (2011.07.24. 09:01) Szériateszt - Reincarnation sorozat 1. rész
  • unstopable: @Roannes: Mint mondtam ezt még a bloggereknél csináltam és csak azért raktam ki hogy ne unatkozzon... (2011.07.18. 09:35) Szériateszt-Being One
  • unstopable: Ó hogy én mennyire de mennyire rühellem ezt a játékot amiatt az egy rohadt hiba miatt (2011.07.17. 16:53) Játékteszt - The Enchanted Cave

2012.04.04. 10:00 Roannes

Stealth Hunter 2

Rögtön az elején nézzük meg kik készítették ezt a játékot. RAC7. Hallásra nem rémlik, nézzük meg a Kongregate profiljukat. Háááát itt is csak ez az egy játék van. Viszont ez a 2. rész. Na nem baj, nézzük milyen.

A történet...nagyon érdekes, hosszú, és egyben jó is.
A játék elején megérkezünk motorcsónakunkkal egy szigetre, egy helikoptert követve. Nagyon röviden összefoglalva: van egy generális, aki gonosz. Őt kell követni az egész játék során, közben mindenkit megölni akit csak látunk. SPOILER!! Ha látni akarod a történet végét, akkor jelöld ki ezt a nagyon ronda sávot:  a játék vége felé kiderül, hogy a generális egy klón sereget hozott létre, sőt, minket is klónozott hála annak, hogy a csapdájába kerültünk. A csapda után a börtönben kötünk ki, onnan kell megszökni. Megtaláljuk majd megmentjük Dr. Gredet, aki a nukleáris fegyvert készítette. Meghackelte a saját rendszerét, majd innentől meg kell szökni a szigetről. A játék vége... érdekes. Lehetne jobb is. Persze nem rossz, viszont lehetett volna sokkal drámaibb is. Na mindegy... talán a 3. részben.

Nézzük a fegyvereket. Legelején még csak a kezeink vannak, bár azzal is szépen ki lehet törni az ellenségek nyakát. Ott van a pisztoly, ami jó, viszont lassú. Ha eltalálnak, akkor beindul a riasztó, és egy egész sereg zúdul a nyakadra. Van gépfegyverünk is. Ez már sokkal gyorsabb, viszont hangosabb is. Van még taposóakna, amire eddig csak a klónom tudott rálépni, illetve C4. Utóbbi robbanó eszközzel repedt falakat lehet kirobbantani. A C4-et a C gombbal robbanthatjuk fel. Eljutottunk ezzel a C és a Space gombokhoz. Ez a 2 akció gomb. A Space-szel célzol, lősz, ajtókat nyitsz ki, meghackelsz gépeket, kutakodsz a szekrényekben, satöbbi. A C a másodlagos akció gombja. Újraölthetjük a fegyvert, felrobbanhatjuk a C4-et, illetve ezzel nézhetjük meg, mi van az ajtók túloldalán.

Az ellenfelek... nos ők okosak. Van egy bizonyos látószögük. Ha ebbe belesétálsz, rögtön észrevesznek és lőnek. Ilyenkor megszólal a riasztó, és jön rád az egész sereg. Csak egy fajta ellenfél van a játékban, egy ilyen havasi kommandós vagy minek nevezhetném. Fehér ruhája van, amivel a havas területeken jól el tudna bújni, csak itt ugye nincs hó.

Nézzük meg magát a játékot. A fő elem, a lopakodás. Osonni kell mindenütt, lapulva kitekerni az ellenfelek nyakát, csendben keresni az információkat. Lehet a fal mellett lopakodni, sőt kopogtatni is lehet a felet, ezzel fel lehet hívni a katonák figyelmét, akik odajönnek hozzánk, mi pedig így könnyen megölhetjük őket. A játék egy részén megszerzünk egy ilyen havas kommandós ruhát, onnantól csak akkor támadnak meg megint, ha valami gyanúsat csinálunk. Vannak bezárt ajtók, ilyenkor fel kell őket törni a nyilakkal. Ha 2 zár ugyanolyan hosszú, ugyanazzal a billentyűvel lehet őket feltörni. Vannak laptopok is, amiket meg kell hackelni. Ilyenkor ad egy kis időt a játék (általában 8-13 másodperc), ennyi időnk van feltörni. Ez a rész nagyon ötletes, ugyanis minél gyorsabban kell nyomkodni a gombokat a billentyűzeten ahhoz, hogy fel lehessen törni.

Sok tárgy van, amivel interakcióba léphetünk. Az ajtók és a laptopok voltak eddig megemlítve, nézzük meg a többit. A villanyt le lehet kapcsolni, ilyenkor automatikusan zöldre vált a kép, azt a látszatot keltve, hogy éjjellátó van rajtunk. A szekrényeket ki lehet nyitni, a vécékben kezet lehet mosni, SŐT, még a nagyobb dolgunkat is elintézhetjük itt. Vannak csoki és üdítő automaták, amikből végtelen számmal vehetjük a jóságokat, falról pedig le lehet venni a medkiteket, a lőszeres ládákat ki lehet nyitni.

A grafika a következő. Gyönyörű. A karakterek nagyon szépek, a környezeti elemek csodálatosak, az emberek mozgása... hihetetlenül jó. A ládák is kinyílnak, a kamerák mozognak, az őrök járőröznek, egyszerűen hibátlan a grafika.

Irányítás. Az egérrel, a nyilakkal, de még a W A S D gombokkal is lehet mozgatni emberünket. A leglényegesebb gomb, a Shift. Ezzel lehet lopakodni. Space és C a két akció a gomb, fentebb leírtam már, miket lehet velük csinálni. Az X billentyűvel tudjuk megnézni a fegyvereinket, és szintén az X-el tudunk kilépni belőlük. Maga a karakterünk mozgatása kicsit nehézkes, például az aknák kerülése, vagy egy őr követése azzal a szándékkal, hogy kitekerjük a nyakát nem könnyű feladat, bár nem olyan sok idő mire megszokja az ember. 

A zenék, hangok szintén kiválóak. Helyesbítek. A zene és a hangok kiválóak. Ugyanis egyetlen zene van a játékban, az ismétlődik újra és újra. A hangokból már sokkal több van. Lövések, futás, riasztó, fal kopogtatása, ésatöbbi, ésatöbbi. Hibátlan mind.

A játékban rengeteg poénos elem van. Leginkább az őrök beszólásai mosolyogtathatnak meg minket. Két példát mondanék: őr a laptop előtt őrködik. Mit mond? "Nem tudom mit csinálok." Vagy. Játék végén benéztem egy vécébe (C gomb), mit mondott az ott lévő őr? "Soha többé nem eszik ennyi csirkét." Ezek is adnak egy kis pluszt, ugyan nem sokat, de ezeken azért lehet mosolyogni.

Beszélnék az Escape billentyűről. Ha megnyomjuk, sok érdekes dolgot nézhetünk meg. Nézzük sorjában:
1: Az aktuális feladat. Itt látjuk még a térképet is, és azt, hogy mit kéne csinálnunk.
2: Acsik. Bizony, vannak acsik is. Összesen 18, melyek többsége gyilkolással, hackelésse és robbantással foglalkozik, viszont van néhány poén acsi, mint például: mosd meg a kezed. Igen, ezért is kapunk.
3: Pályák. De akár fejezetnek is nevezhetném. Van összesen 18 fejezet, amik szépen követik a sztori haladását. Ezen kívül, van 7 darab bónusz fejezet, amiket acsikkal lehet feloldani. Az elsőben például egy targoncát kell beindítani, hogy eljussunk a kijárathoz. A bónusz fejezetek már sehogy sem kapcsolódnak a történethez.
4: Beállítások. Tovább.
5: Újrakezdés. Ha esetleg elszartad volna a pályát, újrakezdheted itt is, vaaagy akár az R billentyűvel is.
6: Főmenőbe való kilépés
Ezek közül leginkább a 2-es és a 3-as lehet érdekes. Próbáljunk minél több achievementet összegyűjteni, ugyanis a bónusz fejezetek is eléggé jók.

Kommentekben hasonlították ezt a játékot a Metal Gear Solid-hoz, és a Splinter Cell-hez is. Ami igaz is, viszont mindent összevetve, szerintem ez egy jó játék. Remek történet, (sajnos) csalódást keltő vég, viszont: gyönyörű grafika, remek hangok, egyszerű irányítás, bónusz pályák, acsik, minden van mi játékosnak kell. 10 pontot nem kap. Vannak persze hibái, mint például mikor egy asztal mellett mennék el, erre a fejem az asztal alá kerül. Vagy a vég. Ennek ellenére ez egy nagyon jó lopakodós játék, mindenkinek ajánlom.
(mellesleg az emberünk úgy néz ki mint Kakashi a Narutóból)

Pontszám: 9/10

Stealth Hunter 2, kattints ide, ha játszani szeretnél!


 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 stealth hunter 2


A bejegyzés trackback címe:

https://gabog.blog.hu/api/trackback/id/tr694354936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása