Good and Bad Online Games

Sziasztok! Ezen a blogon online játékokat fogunk (azaz Roannes és unstopable [admin: DraGirl]) elemezni. Reméljük, hogy segítünk valamelyest nektek a jó és rossz online játékok közötti tájékozódásban. Emellett érdekesebb hírek is lesznek. Jó szórakozást!

Elérhetőség

képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés

Kategóriák

Facebook

Friss topikok

  • -=Atmancs=-: Jaj de jó akkor nem szűntetek meg :D (2012.06.27. 10:30) Várható teszt
  • BALAGE: @unstopable: Kiváló teszt, bár annyit hozzáfűznék hogy a szaggatás és a laggolás között nem kicsi ... (2011.08.25. 01:50) The Last Stand-Union city
  • unstopable: Roannes!!!!!!!! Van új rész a kongán ha érdekel. (2011.07.24. 09:01) Szériateszt - Reincarnation sorozat 1. rész
  • unstopable: @Roannes: Mint mondtam ezt még a bloggereknél csináltam és csak azért raktam ki hogy ne unatkozzon... (2011.07.18. 09:35) Szériateszt-Being One
  • unstopable: Ó hogy én mennyire de mennyire rühellem ezt a játékot amiatt az egy rohadt hiba miatt (2011.07.17. 16:53) Játékteszt - The Enchanted Cave

2012.05.12. 14:20 Roannes

Pirateers

Az előző tesztet azzal kezdtem, hogy rettentő kevés igazán jó kalózos flash játék létezik. Erre április 30-án, kikerült Kongán egy (szerintem) jobb kalózos játék, mint a Frantic Frigates.

A Pirateers rengeteg minden különbözik a Frantic Frigates-től. Kezdjük ott, hogy a mai alany nevezhető egy stratégai játéknak is, míg a szerdai játék egy színtiszta shooter.

A történet szerint létezik egy Neptun szeme nevű valami, amit ha aktiválnak, egy örvény jön létre, azon keresztül pedig egy hatalmas szörny úszik fel a tenger fenekéről. Újonc kalózként nekünk az a feladatunk, hogy összegyűjtsük ennek a szemnek a darabjait, és az egész dolgot aktiválva megint feljöjjön a szörny, és győzzük le. Ez azonban egy eléggé hosszú művelet.

A játék elején 3 hajóval találhatjuk szembe magunkat, azonban csak egyet választhatunk. A másodikért ki kell játszani a játékot, a harmadikért pedig Armor Games-en kell játszani. Amit választhatunk az a tökéletes középút, minden tulajdonsága átlagos. Nézzük is mik ezek a tulajdonságok. Védelem, sebesség, újratöltés, és rakomány. Ezeket lehet fejleszteni, hogy minél jobb legyen a hajónk. Persze más dolgokat is lehet venni, fejleszteni. Hajónkra összesen 8 dolgot szerelhetünk, ebből 4 az, amivel mi tudunk lőni. Ez a 4: alap ágyú, matrózágyú, tűzágyú, óriáságyú. Mindnek a nevében benne van, hogy mire képes. A másik 4 dologból 3 már nem lő. Ez a három: teknős pajzs, ami felfogja a hátulról érkező lövéseket, a Dragoon Ram, amivel beleronthatunk az ellenséges hajókba, és a Kincskereső, amivel nagyobb esélyünk van kincseket találni.

A játék során elfogadhatunk küldetéseket is. Ezeket a Z, X, C, V gombokkal lehet elfogadni. Ezek a küldetések igen változatosak: pusztítsunk el egy hajót, mentsünk meg egy hajót, ássunk ki egy aranyládát, egy lövegtorony szerűséget pusztítsunk el, vagy akár maga a Neptun szemének darabjainak keresése. Ennél a küldetésnél általában szintén egy másik kalózt kell elpusztítanunk. Emellett olyan is előfordulhat, hogy amint elkezdünk egy új napot, rögtön letámad egy kalóz, hogy elvegye a Neptun szem darabokat.

Az idő is fontos dolog a játékban. Mindent napokban mér. Reggel elindulunk, éjfélig be kell fejeznünk minden tevékenységünket. Azonban ha nagyon sokáig szenvedünk, napról napra erősebb lesz az ellenfél. És innen adódik a játék egyik hibája, hogy rettentő sokáig kell játszani, rengeteg pénzt kell gyűjteni ahhoz, hogy elég erős hajónk legyen mondjuk a főellenségre.

Egy minijátékot is meg kell hogy említsek. Ez a kincskeresős minijáték. Ilyenkor közelről láthatunk egy szigetet, ahogy kockákra van szedve. Három lehetőségünk van, három kockát tudunk kiásni, és reménykedhetünk, hogy valamelyik alatt lesz az aranyláda.

Az ellenfelekről is essen néhány szó. A fontosabb kalózok körül mindig van néhány alattvaló. Ők azok, akik távol akarnak tartani minket a főnöktől. A támadásaik ugyanazok, mint nekünk, de az érdekesebb, amit dobnak. Halálukkor bármilyen értékesebbnél értékesebb tárgyat hagyhatnak maguk után. Kezdve egy kardtól, a vázán át egy kincses térképig bármit. Tőlük lehet felszedni pénzt is, valamint ha szerencsénk, tőlünk kaphatunk olyan dolgot, amivel megjavíthatjuk a hajónkat.

Itt is megtalálhatóak a statisztikák, a Status menüpont alatt. Itt összegzi, hogy mennyi ellenfelet öltünk, mennyi pénzt szereztünk, hány küldetést teljesítettünk, hány aranyládát találtunk. hányszor fejlesztettük a hajónkat, illetve hányszor próbálkoztunk a boss legyőzésével.

Ha már boss...irtózatosan nehéz. Ezért említettem fentebb azt a bizonyos problémát. Rengeteg lövés kell bele, ráadásul nem csak ő támad minket, hanem a képernyő 4 sarkán a 4 kis rohadék társa is tüzel minket.

A grafika kifogástalan. A Frantic Frigates tesztben arra panaszkodtam, hogy a víz nem néz i víznek. Itt viszont azon kívül, hogy megint fröcskölődik a víz ahogy mozgunk, hullámok is vannak a tengerbe rajzolva. Legalább egy valami, ami jelzi, hogy vízről van szó.
A hangok pedig...hihetetlenül jók. Zenéből sajnos itt is csak egy van, viszont az egy lélegzetvételnyivel hosszabb, ráadásul jobb is. A hangok pedig eszméletlen jók. Mindennek fantasztikus hangja van, ez az egyik legjobb dolog a játékban. Mármint hallgatni.

Ez az eddigi legjobb kalózos flash játék, amivel valaha játszottam. Saját maga tulajdonságaival, erősségeivel veri nálam a Frantic Frigates-et. Sajnos van még egy másik gond is, a nehéz pénzszerzés miatt: egy idő után monotonná válhat a játék. Ettől függetlenül a Pirateers egy nagyon jó játék, főleg azoknak, akik elég türelmesek ahhoz, hogy összegyűjtsék azt a rengeteg pénzt. Ajánlom mindenkinek! 

Pontszám: 10/10

Pirateers, kattints ide, ha játszani szeretnél!
 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 pirateers


A bejegyzés trackback címe:

https://gabog.blog.hu/api/trackback/id/tr554497837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása