Good and Bad Online Games

Sziasztok! Ezen a blogon online játékokat fogunk (azaz Roannes és unstopable [admin: DraGirl]) elemezni. Reméljük, hogy segítünk valamelyest nektek a jó és rossz online játékok közötti tájékozódásban. Emellett érdekesebb hírek is lesznek. Jó szórakozást!

Elérhetőség

képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés

Kategóriák

Facebook

Friss topikok

  • -=Atmancs=-: Jaj de jó akkor nem szűntetek meg :D (2012.06.27. 10:30) Várható teszt
  • BALAGE: @unstopable: Kiváló teszt, bár annyit hozzáfűznék hogy a szaggatás és a laggolás között nem kicsi ... (2011.08.25. 01:50) The Last Stand-Union city
  • unstopable: Roannes!!!!!!!! Van új rész a kongán ha érdekel. (2011.07.24. 09:01) Szériateszt - Reincarnation sorozat 1. rész
  • unstopable: @Roannes: Mint mondtam ezt még a bloggereknél csináltam és csak azért raktam ki hogy ne unatkozzon... (2011.07.18. 09:35) Szériateszt-Being One
  • unstopable: Ó hogy én mennyire de mennyire rühellem ezt a játékot amiatt az egy rohadt hiba miatt (2011.07.17. 16:53) Játékteszt - The Enchanted Cave

2012.05.31. 18:44 Roannes

Várható teszt

Van már egy laptop, csak nem az enyém. Pénteken kapom meg a sajátomat, ezen pedig nincs időm tesztet írni.  Hétvégén sem lesz időm, osztálykirándulás miatt, a Mecsekbe megyünk 3 napra. Viszont, ami nagyon jó hír számomra, hogy megjelent a Strike Force Heroes, a Raze 1 és 2 készítőitől. Február óta várok erre a játékra, most fogom kipróbálni. megpróbálok belőle egy tesztet összehozni, valamint az eheti szerdai és szombati tesztet is akkor fogom pótolni. 

3 komment

Címkék: 2012 update


2012.05.28. 23:20 Roannes

Nincs teszt a héten

Holnaptól kezdve semmilyen laptop vagy gép nem fog rendelkezésemre állni, ennek hála teszt sem lesz a héten. Talán jövő héten... legalábbis én remélem. 

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 update


2012.05.26. 14:20 Roannes

1066

1066.jpgNem vagyok oda a stratégiai játékokért, sosem kötöttek le hosszabb időre. Az egyedüli stratégai játék, ami ehhez közel állt, az a Warfare 1917, de azt is abbahagytam 3 pálya után. Valami oknál fogva mégis, egy stratégai játék kerül ma bemutatásra, az 1066.

Az egész történet az 1066-os esztendőben játszódik. Az angolok, a vikingek, és a normandiaiak küzdöttek egymással. Első feladatunk, hogy a viking sereggel elfoglaljuk Anglia északi részét, és ezzel elűzzük az angol királyt az országból. Nem is hangzik rosszul. Amint ezt sikerült teljesítenünk, az angolokat irányíthatjuk, hogy elűzzük a vikingeket. Persze ezt sikerül is véghez vinnünk, ezután azonban új ellenség jelenik meg, a normandiaiak. A harmadik küldetésben az a feladatunk, hogy elfoglaljuk Anglia déli részét, sőt, egész Angliát. Küldetés teljesítve. Várok a következőre...de nem. A játékban összesen 3 küldetés van. Hihetetlen. Hogy nem tudtak még több pályát beleerőszakolni?! Nagyon rövid a játék sajnos, pedig én még egy pár küldetést végigvittem volna az biztos. Szerencsére nem csak ennyi van a játékban, de arról később lesz szó. 

Maga a játéktér 2D-s, viszont valamilyen szinten 3D-s is. Ezen a 2D-s 3D-s területen kell mozgatnunk az egységeinket, egészen az ellenfélig. Az egységeink: maga a király, íjászok, gyalogosok, lándzsások, illetve a normandiaiaknál lovagok. A gyalogosokkal lehet egy jó kis dolgot csinálni: alakzatban mozgatni őket. 3 darab gyalogos egységet egymás mellé állítva egy alakzatot fognak létrehozni, és így pedig egyszerre fognak előrenyomulni. 

A csatákhoz tartoznak minijátékok. Kezdjük az íjászokéval. Ha lőni akarunk velük, akkor megjelenik a képernyőn egy íj, azt kell beállítani, hogy milyen szögben akarunk lőni, illetve meg is kell feszíteni, hogy minél erősebbet lőhessünk. 
A sima ütközeteknél a képernyő közepénél kicsit lentebb megjelenik egy csík, amiből balról (vagy jobbról) nyilak fognak előkerülni. Itt az a dolgunk, hogy a csík közepén lévő kis cuccal lecsapjunk ezekre a nyilakra, a W A S D gombokkal. 
Lehet rohanni is. Ha szépen neki akarunk rontani az ellenfélnek, akkor megint megjelenik középen egy sáv. Ilyenkor a Space-t kell minél gyorsabban nyomkodni, hogy minél erősebb csapást mérhessenek az egységeink. 
Az ordításnál pedig szövegeket rak elénk a játék, azokat kell minél gyorsabban begépelni.

Minden kör elején (mivel körökre osztott játékról van szó) ki kell választanunk, hogy melyik csapatunkkal mit akarunk csinálni. Ez a kis mező a képernyő alján jelenik meg, itt lehet mozgatni az embereinket, az íjászokkal lőni, az alakzatokat felbontani, és persze az ordítást is itt nyomhatjuk be. 

Ami még a csatában érdekes, az a seregek morálja. A sikeres ordításokkal és a seregek legyőzésével szépen le lehet csökkenteni az ellenfél morálját, na de nem ez az érdekes, hanem az, ami akkor történik, ha már nagyon kicsi az a morál. Az ellenfél egységei elkezdenek menekülni. Bizony. Sőt, ha a királyt öljük meg, szépen egyszerre megfutamodik az összes ellenség. Még akkor is, ha megölik mondjuk az összes lovagomat, ők meg maradnak még 32-en abban az egységben. 


Ugyebár csak 3 küldetés van a játékban (ráadásul mindháromban ott vannak az angolok...), de szerencsére nem csak kampánnyal rendelkezik a játék. Van egy sima csata generálás. Itt kiválaszthatjuk, hogy melyik helyszínen akarunk megküzdeni, illetve mekkora legyen a pálya mérete. Szintén az egyszemélyes játék menüjében lehet felhasználni a kódokat. A kampány során minden pálya után kapunk egy kódot, hogyha esetleg később akarnánk  játszani, akkor ne kelljen az egészet újrakezdeni. 
De ami a legfontosabb, az a multiplayer. Itt lehet kihívni egy barátot, de akár a program véletlenszerűen is összepárosíthat valakivel. Ezt leszámítva minden ugyanolyan, viszont így még jó pár ütközettel meghosszabbodik a játék szavatossága. Viszont innen is hiányzik valami. Én örültem volna mondjuk egy fejlődési rendszernek a multiplayeren belül, vagy legalább egy menüpontnak, ahol a statisztikákat jegyzi fel a játék. 

A grafikát már egy picit említettem, hogy 2D és 3D keveréke. Ezt a 3D-t úgy oldották meg, hogy a háttérben is látszódnak az egységeink, vagy ahogy éppen harcolnak. Emellett persze az a föld is látszik, amin mozognak. Nem nagy megoldás, viszont jól néz ki. Ami viszont nagyon jó, azok a csaták közötti átvezetők. Itt megtudjuk, hogy mi történt a győzelmünk után, és hogy ki lesz a következő ellenfelünk. Nagyon jól néz ki, sőt, még narrátort is beszél alattuk. 
A hangok és zenék első osztályúak. A zenék remekül passzolnak a játékhoz, a hangok pedig kifogástalanok. Az átvezetőben hallható narrátor, az ordítások (minden királynak más hangja van), a lövések, a csaták, fantasztikusak. Ebben szinte a legjobb a játék. 

Ki merem jelenteni, hogy ez a legjobb stratégiai játék, amivel valaha játszottam. Persze, jó pár dologban alulmarad a nagy öreg Warfare sorozattól, vagy bármelyik másik stratégiai darabtól, viszont engem eddig csak ez tudott megfogni. 
Sajnos a kampány túl rövid, a multiból is hiányzik a fejlődési rendszer, de ennek ellenére, egy kiváló játékról van szó, amit szerintem értelmetlenül pontoznak le Armor Games-en (7.8). 
Ajánlom minden stratégiai játék rajongónak, de bárki más is tehet vele egy próbát, csalódni nem fog. 

Pontszám: 9/10

1066, kattints ide, ha játszani szeretnél!


 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 1066


2012.05.23. 10:00 Roannes

Robot Legions

A mai poszt az első jubileumom a GaBOG keretein belül, hiszen ez a 100. írásom! 100. teszt az még kicsit odébb van, de meglesz az is. 

Robot Legions.jpgA Play Vortex egy hasonló honlap, mint a Kongregate vagy az Armor Games, ugyanazok a játékok vannak kint. Azonban, itt nem túl népszerűek, az egyébként remek és híres játékokkal alig pár ezren játszanak ezen az oldalon. Kongán először, megjelentettek egy játékot, ami után rögtön jó páran felnéztek a Play Vortex honlapjára.  Ez a játék nem más, mint a Robot Legions.  (mellesleg eléggé új honlapról van szó)

A játékban a feladatunk annyi, hogy elpusztítsunk minden másik robotot. Azonban ez itt sem olyan egyszerű, hiszen nem csak 1, vagy 2 robottal kell megküzdenünk, hanem több ezerrel. Van 17 fajta robot, + a főellenfél, és szerencsére, eléggé különböznek egymástól. Van itt robot ami simán lő, van ami pajzsot von maga köré, van ami nekünk ront, de azért olyan is akad, amit ha megölünk, akkor ragacsos nyálkát hagy maga után. Az egyik legeredetibb, amelyikből 4 irányban lézerek jönnek ki, és úgy kezd el pörögni. Általában az olyanokból egyszerre 5 támad rád, szóval készüljetek fel :D.

Ami létfontosságú lesz ahhoz, hogy a robotok irtsuk, azok a fejlesztések. Összesen 7 dolgot lehet fejleszteni: pajzs, regeneráció, sebesség, sebzés, lövésgyorsaság, többszörös lövés, pénz mágnes és az ellenfelekből származó pénz mennyisége.  Muszáj lesz mindet a maximumra fejleszteni, hiszen pályánként nő a robotok fajtájának létszáma, és minden új robothoz valamiben erősebbnek kell lenni, hogy megölhessük.
Aminek én örültem volna, az mondjuk egy külső fejlesztés, ahol a páncélunk színét, vagy a fegyver lövedékének színét lehetne változtatni.

Az irányítás meglehetősen egyszerű. Nincsen semmilyen különleges gomb, csak a W A S D és a bal egérgomb. 
Ami érdekesebb, az a grafika. Nagyon szépen néz ki a játék, minden robotnak egyedi kinézete van, illetve remekül van megcsinálva a főellenfél is. Ami itt viszont gond, hogy csak 1 pálya van. Egyetlen szürke, unalmas pályán ölhetünk, ráadásul nagyon be van határolva a tér, hisz' nincs kamera, így nem tudunk a képernyő széléhez érve még egy kicsit jobbra vagy balra menni. Örültem volna még néhány pályának...

A hangokkal sincs semmilyen probléma. A lövés hangja idő után hallgathatatlanná válik, szerencsére ki lehet kapcsolni a hangokat. De csak a hangokat kapcsoljátok ki, mivel a zene nagyon jó. Van 2 zenéje a játéknak, ami viszont itt nem tűnik fel, csak ha direkt hallgatjuk (direkt hallgattam). A zenék tökéletesen illeszkednek a játékhoz, remekül aláfestik a pörgős pusztítást. Viszont, olyan ismerős volt valahonnan...csak tudnám honnan...

Amik nem hiányozhatnak, azok az acsik. Kaphatunk fejlesztésekért, ölésekért, és kb ennyiért, persze vannak egy nagyon kicsit érdekesebb, például egy 9. pálya utáni pályát mozgás nélkül csináljunk meg. Nincs túl sok, viszont nem is nehéz őket összeszedni, hisz' elég rövid a játék. 

Egyáltalán nem rossz darab a Robot Legions, viszont van vele egy nagy gond: nem eredeti. Akármit tud felmutatni  a játék, azt már egyszer láttuk valahol. És mivel eléggé sok ehhez hasonló shooter létezik, volt honnan merítenie.
Egyszer ki lehet próbálni, végig is lehet vinni, azonban nagyon más értelme nem van (mi lenne?), hiszen maximum 30 perc alatt ki lehet játszani. Első saját játéknak azért nem rossz.

Pontszám: 7/10

Robot Legions, kattints ide, ha játszani szeretnél!  

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 robot legions


2012.05.21. 18:23 Roannes

Új admin, új teszt

A szombati tesztet, amit ma sikerült megírnom (Paladog), már az új admin felülettel írtam meg. Nos... eléggé...hogy is mondjam...furcsa. A kinézete speciel kifejezetten tetszik, jól néz ki. Viszont vannak gondok. Például az időzítéssel kicsit megszenvedtem, valamint nem értem ezt a kép, videó, klasszikus posztot. Lényeg a lényeg, a Paladog teszt kész és kint van, valamint holnap kész lesz a szerdai alany tesztje is. 
20 nap múlva minden blogon ez az admin lesz. Nehéz lesz megszokni...

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 update


2012.05.19. 18:37 Roannes

Megint a laptopom

Szerdán kaptam vissza a laptopomat, már gondok vannak az aksival, miszerint nem kapcsol be a gép, ezért nem volt ma teszt. Még ma megpróbálom összehozni, de ha mégsem jön össze, akkor marad holnapra. Remélem addigra tényleg meglesz. 

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 update


2012.05.19. 14:20 Roannes

Paladog

Paladog.jpgA Kongások Fazecat nevéről korábban nem igazán hallhattak, hiszen nemrég jelent meg a legelső játéka, a Paladog. A neve alapján nem igazán volt kedvem kipróbálni, de mikor megláttam az értékelését...azt a rohadt. 4.45 pontos a játék. Ezután eléggé kíváncsi lettem, hogy mitől ilyen jó ez a játék. Nézzük csak...

A történet mindössze annyi, hogy az emberek elpusztították az anyatermészetet, ezért Istennek sem volt más választása, elpusztította az emberi fajt. Miután nem voltak emberek a Földön, az állatkák elkezdtek fejlődni, és élték mindennapi életüket a Föld egyetlen civilizált népeként. Azonban az Ördög ezt látván, megtámadta az állatkákat, akik nem voltak felkészülve egy háborúra, így jelentős részük meghalt. A Földet elfoglaltál a démonok, a nemzet pedig menthetetlennek tűnt. A pillanatban, mikor már mindenki feladta a reményt, megjelent a sötétből egy paplovag (paladin), hogy harcoljon Állatkaföld békéjéért. Ő lenne Paladog. 
Nos...már a történet lenyűgözött. Ennyire hosszú és jó történetet ritkán látni az online játékok között. 

A játék lényege a stratégia, a gyilkolás és a fejlesztés. A feladatunk ezek alapján adott. Balról jobbra kell haladni, és a jobbról balra menő szörnyeket kell elintézni. Ezt persze nem egyedül kell megtennünk. Összesen 9 darab segítőt hívhatunk magunk mellé, akiket hogyha előre rohantunk, be kell várnunk, hiszen ők is onnan indulnak, ahonnan mi. Ezen kívül 5 darab különleges fegyvert használhatunk, amikkel irthatjuk a szörnyeket. 

Azonban, segítőket nem mindig hívhatunk, illetve a fegyvereket sem lehet mindig használni. A fegyvereinket manával tudjuk használni, míg a társakat hússal lehet hívni. Ezek csak 1 módon fejleszthetőek, ha szintet lépünk. Ez az RPG elem igen jelentős részét képezi a játéknak. Ölések után szépen elkezdünk fejlődni, amit a bal felső sarokban jelez egy kis kocka. Szintlépéskor választhatunk 3 dolog közül, hogy mit akarunk fejleszteni. Sebességtől kezdve a mana mennyiségéig bármit lehet fejleszteni. 

De fejleszteni nem csak így/itt lehet. Van egy külön fejlesztő rész a játékban. Itt lehet a 9 egységünket fejleszteni, vásárolni, és cuccokat aggatni a hősünkre. Varázsbotokat illetve gyűrűket lehet vásárolni. Gyűrűket lehet szerezni is szörnyektől. Hősünkre rakhatunk ugyebár 5 közül 3 darab különleges varázsfegyvert (mindenhogy hívtam már ezeket), és 2 gyűrűt. A gyűrűk a tulajdonságainkat erősíthetik, illetve a mana és a kaja regenerálódásának gyorsaságát növelhetik, de egyéb dolgokban és jobbakká tehetnek minket.

Említsük meg a segítőnket. Hívhatunk segítségül egy egeret, aki kardozik, egy nyulat, aki íjjal lő, egy medvét, aki lándzsával támad, egy kengurut, aki a harcművészet mestere, egy teknőst, aki megvédi a társait, és egy majmot, aki bombákat dobál. A maradék 3-at muszáj külön említenem, hisz' árban és nagyságban is különböznek a többi állatkától. Ott van a két lábon járó orrszarvú, aki buzogánnyal csapkod, a pingvin, aki varázsol, és a nagy rózsaszín sárkány. Na igen, "állatkák". 

A fegyverekről is írnom kell, hiszen azok is eléggé fontosak. A düh öklének buzogánya (?), ami 3 ellenséget tud megsebezni, a Gyógyítás buzogánya, az Élőholttá változtató buzogány, ami véletlenszerűen megöl bármit (persze a mi társainkon kívül), a Jég buzogánya, és a Tűz buzogánya. 
A gyűrűk között szerepel az Életerő gyűrűje, a Regeneráció gyűrűje, a Fürgeség gyűrűje, a Mana gyűrűje, és a Megóvás gyűrűje. Ezeket nem nagyon kell magyarázni, a nevükből rá lehet jönni, mire jók.  

Persze nem csak jobbról balra haladva kell zombikat és csontvázakat irtani (na jó, de), ugyanis vannak a szokásostól pályáktól eltérő "minijátékok". Ilyenkor például lent egy valaminek a szájából jönnek ki az egységeink és a fegyvereink, amikre kattintva használhatjuk őket. Itt ugyanúgy szörnyeket kell ölni.
A másik érdekes ilyen minijáték, ami igazából teljes pálya, amikor egy lovaskocsit kell megvédeni. 

Az irányítás meglehetősen egyszerű. Az A és D gombbal lehet balra-jobbra menni, az 1, 2, 3, ... 9 gombokkal lehet az állatkákat csatába küldeni. A J, K, és L gombokkal lehet a varázsfegyvereket használni. Ez sok gombnak tűnik, azonban egy egyszerű dologgal kiküszöbölhető. Az egérrel. A képernyő alsó sarkában megjelenik minden, amit lehet nyomkodni, ezekre lehet kattintani az egérrel, így egyetlen (egér)gombbal is lehet irányítani mindent és mindenkit. 

A grafika jó. Minden élő-mozgó élőlény rajzfilmkarakterekre hasonlít, a háttér pedig nagyon szép. A mozgások kifejezetten jók, illetve az ellenfelek is remekül néznek ki.
Ami a grafikánál bőven jobb, azok a hangok és zenék. A zene...epikus. Nincs rá jobb szó, egyszerűen epikus, fantasztikus, nagyszerű (rögtön mondtam 2 másik szót). A hangok is fantasztikusak, minden élőlénynek külön hangja van, a varázslatoknak, a haláloknak, az ellenfél bázisának összeomlásának, fantasztikus hangja van. 

Amit még meg kell említeni, az a hossz. A játék rettentően hosszú. Összesen 5 világot kell végigvinnünk, bennük 24 pályával. Egy átlag pálya olyan 2-5 percig tart. Ennyiből már ki is lehet számolni, hogy mennyi órát venne igénybe a játék, ha minden pályát mondjuk 4 perc alatt csinálnánk meg. 8-at. Rettentően hosszú egy flash játék, talán túl hosszú...

Nagyon jó játék a Paladog, hibái ellenére is. Kapásból (nekem) túl hosszú a játék, vagy az Élőholttá változtató buzogány nem igazán akar működni... de ami itt is a legfőbb, hogy nem igazán köt le. Nem érzem azt, hogy én játszani akarok, de ha mégis, akkor maximum azért, mert rettentően tartalmas, és jó játék. Ajánlom mindenkinek. A bátrabbak illetve a műfaj kedvelői megpróbálhatják végigjátszani, ha nem unják meg, akkor nagyobb szünetekkel, egy egész napos szórakozássá válhat.

Pontszám: 9/10

Paladog, kattints ide, ha játszani szeretnél!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 paladog


2012.05.16. 10:00 Roannes

Feed Us 3

Az első két résszel nem igazán játszottam, bár ez lehet hogy nem baj. Nem azért, mintha olyan rossz lenne ez a 3., de... na majd a teszt többi részében kifejtem. 

A Feed Us 3 egy véres játék. Viszont nem Turtle Trigger szinten véres, inkább csak... Feed Us 3 szinten. Nagyon sok vér nincs is. Csupán az emberek húsát és bőrét lehet csontig lerágni, valamint látszódnak rajtuk a sebek. Ez is az elsődleges cél. Minél több embert, halat, cápát és tengeri szörnyet kell megennünk. Ez persze az elején eléggé nehézkes, a tengeri szörny látszólag a semmiből szed le minket, a cápa is egyetlen harapással a túlvilágra küldi a halunkat. 

Ez ellen viszont tehetünk igen sok mindent, a fejlesztésekkel. Eléggé sok mindent lehet fejleszteni. A fogakat, az uszonyokat, a fej keménységét, még több uszonyt, a méretet, a szaglást, és a halak számát is. Az összegyűjtött vért beválthatjuk még több halra, hogy ne egyedül kelljen meggyilkolni mindenkit.
Ez mind igen fontos szereppel fog bírni. Az uszonyokkal például gyorsabban úszunk, a fogakkal könnyebben gyilkolunk, a fejünk pedig minél keményebb, annál könnyebben törhetjük szét a hajókat. A fejlesztés érdekében ölnünk kell, hogy vérhez jussunk. Nézzük, miket ölhetünk.

A cápákat és a tengeri szörnyeket már említettem, csak azt nem, hogy utóbbi a sziklákban található lyukakból támad ránk. Könnyen észre lehet venni, hisz' a lyukban ilyenkor látható egy sárga szempár. A halak ugyan nem tűnnek lényegnek, viszont őket elfogyasztva vérhez jutunk, amiből ugye fejleszteni lehet. Vannak medúzák, amik csoportban úsznak, és áram veszi őket körül. Szerencsére az áram nem öl meg minket, csak megbénít egy kis időre.

Az irányítás borzalmas. Ahogyan  Frantic Frigates-ben, itt is az egérrel kell irányítani a karaktert. Azonban van néhány elég nagy gond ezzel. Néha nem elég érzékeny az egér, és nem tudunk emiatt elkerülni egy cápát, vagy egy ládát nem tudunk emiatt elérni. Néha viszont túl érzékeny, ezért átugorhatunk egy embert mondjuk. Az is érdekes, hogy ha a pálya bal oldalán lévő kis lapos földre ragadunk, akkor elkezd a halunk pattogni. És nem vihetjük el onnan, nem-nem... meg kell várni, míg a játék visszarak minket a vízbe. 
Ez a legrosszabb része a játéknak. 

Említettem kicsivel fentebb a ládákat. Ha beleúszunk egybe, ad + 15 másodpercnyi időt. Minek ez? A játék időre megy. Minden pálya előtt kapunk egy feladatot, ezt kell bizonyos idő alatt teljesíteni. Ha nem sikerül, kezdhetjük újra. Ez maximum csak abban jó, hogy ilyenkor még több vért gyűjthetünk, így többet tudunk fejleszteni. 

A grafika teljesen rendben van. Az élő-mozgó dolgok rajzos stílusban vannak megoldva, egészen jól áll nekik. A környezet is egész szép, valamint az időjárás változás is dob egy kicsit az összképen.
A zenékből sajnos nincsen túl sok, de azok legalább passzolnak a játékhoz. A hangokra viszont nem lehet panasz, csak sajnos itt sincsen semmi különleges, valami kiemelkedő... ez látszódni fog az értékelésben. 

Ha valaki esetleg hamar megunná a játékot, az használhat kódokat. Ezeket nem fogom ide leírni, a Cheats menüpont alatt kattintsatok az All Cheats-re, akkor szépen kiad egy oldalt az összes kóddal. Ez egy picit meghosszabbítja a játék időtartamát, de nem sokkal. 

A hónap harmadik vizes kalandja -sajnos- az eddigi leggyengébb. Egyik legfőbb oka ennek, hogy semmiben sem tud újat mutatni. Ráadásul az irányítás is borzalmas, ezt viszont próbáltál kompenzálni a csalásokkal. Sajnos így is, ami a legnagyobb gond, hogy nem köt le. 
Elég hosszú játék, de olyan 15 perc után mégsem éreztem, hogy tovább kéne vele játszanom. Maximum csak a teszt miatt.
Nem rossz ez a Feed Us 3, de sajnos nem is elég jó ahhoz, hogy visszavonzza a játékosokat...

Pontszám: 6/10 

Feed Us 3, kattints ide, ha játszani szeretnél!

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 közepes feed us 3


2012.05.12. 14:20 Roannes

Pirateers

Az előző tesztet azzal kezdtem, hogy rettentő kevés igazán jó kalózos flash játék létezik. Erre április 30-án, kikerült Kongán egy (szerintem) jobb kalózos játék, mint a Frantic Frigates.

A Pirateers rengeteg minden különbözik a Frantic Frigates-től. Kezdjük ott, hogy a mai alany nevezhető egy stratégai játéknak is, míg a szerdai játék egy színtiszta shooter.

A történet szerint létezik egy Neptun szeme nevű valami, amit ha aktiválnak, egy örvény jön létre, azon keresztül pedig egy hatalmas szörny úszik fel a tenger fenekéről. Újonc kalózként nekünk az a feladatunk, hogy összegyűjtsük ennek a szemnek a darabjait, és az egész dolgot aktiválva megint feljöjjön a szörny, és győzzük le. Ez azonban egy eléggé hosszú művelet.

A játék elején 3 hajóval találhatjuk szembe magunkat, azonban csak egyet választhatunk. A másodikért ki kell játszani a játékot, a harmadikért pedig Armor Games-en kell játszani. Amit választhatunk az a tökéletes középút, minden tulajdonsága átlagos. Nézzük is mik ezek a tulajdonságok. Védelem, sebesség, újratöltés, és rakomány. Ezeket lehet fejleszteni, hogy minél jobb legyen a hajónk. Persze más dolgokat is lehet venni, fejleszteni. Hajónkra összesen 8 dolgot szerelhetünk, ebből 4 az, amivel mi tudunk lőni. Ez a 4: alap ágyú, matrózágyú, tűzágyú, óriáságyú. Mindnek a nevében benne van, hogy mire képes. A másik 4 dologból 3 már nem lő. Ez a három: teknős pajzs, ami felfogja a hátulról érkező lövéseket, a Dragoon Ram, amivel beleronthatunk az ellenséges hajókba, és a Kincskereső, amivel nagyobb esélyünk van kincseket találni.

A játék során elfogadhatunk küldetéseket is. Ezeket a Z, X, C, V gombokkal lehet elfogadni. Ezek a küldetések igen változatosak: pusztítsunk el egy hajót, mentsünk meg egy hajót, ássunk ki egy aranyládát, egy lövegtorony szerűséget pusztítsunk el, vagy akár maga a Neptun szemének darabjainak keresése. Ennél a küldetésnél általában szintén egy másik kalózt kell elpusztítanunk. Emellett olyan is előfordulhat, hogy amint elkezdünk egy új napot, rögtön letámad egy kalóz, hogy elvegye a Neptun szem darabokat.

Az idő is fontos dolog a játékban. Mindent napokban mér. Reggel elindulunk, éjfélig be kell fejeznünk minden tevékenységünket. Azonban ha nagyon sokáig szenvedünk, napról napra erősebb lesz az ellenfél. És innen adódik a játék egyik hibája, hogy rettentő sokáig kell játszani, rengeteg pénzt kell gyűjteni ahhoz, hogy elég erős hajónk legyen mondjuk a főellenségre.

Egy minijátékot is meg kell hogy említsek. Ez a kincskeresős minijáték. Ilyenkor közelről láthatunk egy szigetet, ahogy kockákra van szedve. Három lehetőségünk van, három kockát tudunk kiásni, és reménykedhetünk, hogy valamelyik alatt lesz az aranyláda.

Az ellenfelekről is essen néhány szó. A fontosabb kalózok körül mindig van néhány alattvaló. Ők azok, akik távol akarnak tartani minket a főnöktől. A támadásaik ugyanazok, mint nekünk, de az érdekesebb, amit dobnak. Halálukkor bármilyen értékesebbnél értékesebb tárgyat hagyhatnak maguk után. Kezdve egy kardtól, a vázán át egy kincses térképig bármit. Tőlük lehet felszedni pénzt is, valamint ha szerencsénk, tőlünk kaphatunk olyan dolgot, amivel megjavíthatjuk a hajónkat.

Itt is megtalálhatóak a statisztikák, a Status menüpont alatt. Itt összegzi, hogy mennyi ellenfelet öltünk, mennyi pénzt szereztünk, hány küldetést teljesítettünk, hány aranyládát találtunk. hányszor fejlesztettük a hajónkat, illetve hányszor próbálkoztunk a boss legyőzésével.

Ha már boss...irtózatosan nehéz. Ezért említettem fentebb azt a bizonyos problémát. Rengeteg lövés kell bele, ráadásul nem csak ő támad minket, hanem a képernyő 4 sarkán a 4 kis rohadék társa is tüzel minket.

A grafika kifogástalan. A Frantic Frigates tesztben arra panaszkodtam, hogy a víz nem néz i víznek. Itt viszont azon kívül, hogy megint fröcskölődik a víz ahogy mozgunk, hullámok is vannak a tengerbe rajzolva. Legalább egy valami, ami jelzi, hogy vízről van szó.
A hangok pedig...hihetetlenül jók. Zenéből sajnos itt is csak egy van, viszont az egy lélegzetvételnyivel hosszabb, ráadásul jobb is. A hangok pedig eszméletlen jók. Mindennek fantasztikus hangja van, ez az egyik legjobb dolog a játékban. Mármint hallgatni.

Ez az eddigi legjobb kalózos flash játék, amivel valaha játszottam. Saját maga tulajdonságaival, erősségeivel veri nálam a Frantic Frigates-et. Sajnos van még egy másik gond is, a nehéz pénzszerzés miatt: egy idő után monotonná válhat a játék. Ettől függetlenül a Pirateers egy nagyon jó játék, főleg azoknak, akik elég türelmesek ahhoz, hogy összegyűjtsék azt a rengeteg pénzt. Ajánlom mindenkinek! 

Pontszám: 10/10

Pirateers, kattints ide, ha játszani szeretnél!
 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 pirateers


2012.05.09. 10:00 Roannes

Frantic Frigates

Nagyon kevés jó kalózos játék van a flash játék oldalakon, legalábbis most fejből nem tudnék példát mondani. A Berserk Studio azonban bátran vállalta a feladatot, és létrehozott egy kiváló kalózos játékot. Vagy nem ismerős senkinek a Berserk Studio neve? Akkor mondok 2 példát: Mechanical Commando és Gunbot. Valamelyik játékról már biztos hallottatok, és igen, mindkettőt a Berserk Studio készítette. Eléggé jók a shooterekben...

A Frantic Frigates első ránézésre egy átlagos lövöldözős mókának tűnhet. Azonban Berserkék eléggé megszínesítették ezt az egészet. Kezdjük rögtön az ellenfelekkel.

Nincsen sok, viszont valamilyen szinten változatosak, sőt, mindig jönni fognak. Tehát: már a legerősebb alap ellenfél is neked ront, de még a leggyengébb cápa is megtámad, hátha sikerült megsebeznie. Cápák vannak illetve kalózhajók. Cápákból kettő: szürke és egy barnás. Kalózhajókból 3 fajta: amelyik 1-et, 3-at, és amelyik maga köré lő. Ezek is változnak egy kicsit külsőben, pont annyit, hogy feltűnő legyen az a bizonyos változás.

A bossok. Van 4 boss, és 1-et leszámítva mindegyik nehéz. A legelső egy sima kalózhajó, ami maga köré lő minden irányba. A második egy tengeralattjáró, amit zöld és vörös szemek vesznek körül. Csak a szemekre kell figyelni, pár pillanat alatt elvehetik akár 3 életedet. A játék elején főellenfélnek hitt szellemhajó a leggyengébb. Ennek csak a lövedékeit kell kerülgetni, igaz, sokáig tart leölni. A végső boss ennek a szellemhajónak a felturbózott változata. Többet lő, gyorsabban is, bár őt is elég könnyű volt megölni.

Essen szó a fejlesztésekről. Bizonyos óriás pénzekért lehet fejleszteni a hajónkat. Ilyenkor az inventory-nk egy hellyel bővül, illetve eggyel több életünk lesz. Az életeket az ellenfelek dobják, és úgy néz ki mint egy vasmacska. Még a kinézete is szebb irányba változik, de ezen kívül semmi.

Az inventory-ba 5 dolog közül választhatunk, hogy mit veszünk bele. Ágyú, ami a lövés erejét fejleszti, bomba, ami a lövés gyorsaságát fejleszti, árboc, ami a hajó sebességét javítja, kincsesláda, ami felénk vonzza a pénzeket, illetve kalóz zászló, ami mindent fejleszt kisebb mértékben.

Az irányítás roppantul egyszerű. Egér. Csak az egeret kell mozgatni, a hajónk lő magától. Hát nem fantasztikus? Ennél egyszerűbb nem is lehetne.

Vannak itt is... medálok. Nem acsik, hanem medálok, de lényegében ugyanaz. Összesen 24. Itt is alap dolgokért kapjuk: gyűjtsünk össze ennyi pénzt, öljünk ennyi ellenfelet, ne sebesítsen meg minket ez meg az a boss, stb. Kongán is lehet azért acsit kapni, ha összegyűjtünk a játékban 15 medált.

A grafika kifogástalan. Nagyon szép, kicsit rajzfilmes grafikája van a játéknak, viszont van egy dolog amit hiányolok. A víz mozgása. Mintha nem is víz, hanem jég lenne. Csak a mozgó dolgok körül van egy kis vízfröccsenés, de semmi több. A zene sajnos ismétlődik, viszont nagyon jó. Pörgős, a játékhoz remekül passzoló kalózzenét kaptunk. A hangok is kifogástalanok. A lövés dörren, az ellenfél szétroncsolódik, a pénz csörög. Kiváló ez is.

Amit még így külön jó dolognak megemlítenék, az a boltból távozás után lévő visszaszámlálás. Nem kell már a boltban azon agyalnod, hogy merről kell kikerülni a lövedékeket, hanem amint bezárod a boltot, visszaszámol a játék. Kapsz 3 másodpercet, hogy eldöntsd melyik irányban kerülöd ki a lövéseket, amiket látsz is.

Az egyik legjobb kalózos játék a flash játékok körében. Hihetetlenül egyszerű irányítás, remek zene, olyan fejlesztések, amiknek a hatása TÉNYLEG érződik, változatos főellenfelek. Ez egy kiváló játék. Csak ajánlani tudom.

Pontszám: 9/10

Frantic Frigates, kattints ide, ha játszani szeretnél! 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 frantic frigates


2012.05.05. 14:20 Roannes

Formula Racer 2012

Turbo Nuke rengeteg nagyon jó játékot készített már el. Ilyen például a Soccer Balls, a Flaming Zombooka sorozat, a Cyclomaniacs 2, vagy esetünkben, a Formula Racer 2012.

Ennek a játéknak van egy "elődje", a Formula Racer. Az egy eléggé közepes autós versenyzős játék volt, sok helyszínnel és még több ellenféllel. Aközött a játék között, és a mai alany között rengeteg a fejlődés. Kezdésnek 3 bajnokság van, mindegyikben egyre több verseny. Összesen 12 helyszínen mérhetjük össze tudásunkat a másik 31 (előző játékban 24) ellenféllel szemben. Amerika, Malajzia, Brazília, Ausztrália, Kanada, Kína, Franciaország, Nagy Britannia, Németország, Spanyolország, Törökország, India. Rengeteg remek helyszín. És nem csak a földrajzi elhelyezkedésükben változatosak, hanem kinézetükben is. Amerika, Ausztrália napos, Németország erdős, Britannia esős, Kínában a háttérben valamelyik nagy város van, szóval értitek.

Nem csak a helyszínek terén javult a játék. A 3 fajta autó között eléggé erős különbség van, illetve a fejlesztések sem csak dísznek vannak a játékban. A motort, a kezelhetőséget és a turbót fejleszthetjük. Egyszerre. Persze ami jó, hogy lehet variálni az elrendezést. Mondjuk a motorra 77-et raksz, addig a turbóra 80-at, a kezelhetőségre meg 75-öt.  Az autónkat lehet festeni is, 10 csodás színre. Emellett állíthatunk rendes és eső gumi között. Nem kell aggódni, a versenyek kis képének a sarkában egy nap vagy egy felhő jelezni fogja, melyik kereket kell majd használni.

Ha már pénz... mindent meg kell venni. A bajnokságokban való szereplést, illetve magukat a versenyeket is. Mindig korábbi futamokat kell majd újra lejátszanunk, ha elég pénzt akarunk szerezni a következőre, vagy mondjuk az autónk fejlesztésére. Ez csak egy "kicsit" lehet zavaró, bár így volt az első részben is.

Itt is, mint minden Turbo Nuke játékban, vannak... ACSIK! Mert semmilyen játékból nem maradhatnak ki! Itt azonban nincs túl sok, nem úgy mint mondjuk a Cyclomaniacs-ben.
Van összesen 14, legalább itt mind teljesíthető. Amelyeket talán nehezebb lehet teljesíteni, az a "Menj neki mindenkinek és nyerj" vagy a "Nyerj egy futamot rossz gumikkal". A többi viszonylag egyszerű, főleg a "Legyél minden futamban a legjobb 10-ben".

Maradt a szokásos: grafika és hangok/zenék. A grafika pazar. Az autók remekül néznek, a mozgásukkal is minden rendben. A háttér szintúgy jól néz ki, egy dolog szúrta ki a szemem, az eső. Esőnek akarnak feltüntetni pár darab fehér csíkot? Cöh...
Ami viszont talán a legjobb, azok a hangok és a zenék. Nagyon jó zenéi vannak a játéknak, és hál' istennek nem is egy van. Külön zenéje van a menünek, illetve a versenyek alatt általában 3-5 szám szólal meg. Futamonként más és más. A hangok szintén nagyon jók. Farolás, robbanás (ühüm, robbanás is van), turbó, ütközés, jó őket hallgatni. Itt is talán csak az eső a kakukktojás.

A GaBOG kemény másfél éves történelme alatt kettő autós játék lett tesztelve: a Coaster Racer 2, és a Road of the Dead. Az előbbit ki csinálta? A Turbo Nuke! Ahogy az is, ez is egy kiváló játék, de ez... ez jobb. Egy kevéskével, de jobb. Forma-1 rajongóknak tudom ajánlani, illetve a többiek is tehetnek vele próbát, jobb esetben 1,5-2 óra alatt végigvihető.

Pontszám: 8/10

Formula Racer 2012, kattints ide, ha játszani szeretnél!
 

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 formula racer 2012


2012.05.04. 17:01 Roannes

Bepótolt update

A februári és márciusi tesztek összegzéséről nem készült poszt, csak az áprilisiakról.
Mostantól ezt a bizonyos bejegyzést meg lehet nézni, a Space is Key 2 tesztje után, vagy erre a linkre kattintva!

Szólj hozzá!

Címkék: update tesztek


2012.05.02. 10:00 Roannes

New Star Soccer

A New Star Games-nek van néhány jó kis játéka. New Star Tennis, New Star Soccer 3 és 5, New Star GP, Super Laser Racer, és még a New Star Soccer 2010. Főleg focis játékaik vannak, ilyen a mai alany, a New Star Soccer is.

Van néhány New Star Soccer játékuk. De míg a nagyobb címeket meg lehet venni, addig a mai alany egy flash játék. Viszont a játékon belül reklámozzák a többi játékukat. Ügyes :D

A játék legelején megadhatjuk a nevünket, valamint a bőrszínünket és a nemzetiségünket. Amint ez megvan, kapunk egy tutorialt. Itt megtanít a játék lőni, helyezni, védekezni, szabadrúgásokat elvégezni, satöbbi. Teljesítményünktől függően, egy egészen kis gyenge csapat szerződést ajánl fel, amit persze elfogadunk.

Kezdjük itt is a bolttal. Vehetünk energiaitalokat, és cipőket. Az italok feltöltik az energiánkat, vagy javítják másokkal a kapcsolatunkat. A cipők pedig javíthatják az erőnket, a sebességünket, és a technikánkat. Minél nagyobb a hírnevünk, annál drágábbak lesznek az energiaitalok. Ha az életstílusunkat akarjuk javítani, 3 fajta dolgot vehetünk: elektronikai eszközöket, járműveket és házakat. Minél magasabb az életstílusunk, annál könnyebb dolgunk lesz a nőkkel, valamint az újságokban sem fog az szerepelni, hogy milyen szakadt ruhákban járkálunk.
Pénzszerzés/költés érdekében pedig elmehetünk a kaszinóba, ahol black jack-et, rulettet játszhatunk, valamint szórakozhatunk a játékgépekkel is.

Az edzés nagyon fontos ebben a játékban. Sebességet, erőt, technikát, látószöget és szabadrúgásokat lehet fejleszteni. Egy tipp: a sebességet NAGYON fejlesszétek. Ugyanis. A sebesség tesztje valami ilyesmi: állsz a pálya közepén, előtted és mögötted pedig ellenfél. A cél az, hogy megakadályozd a labda útját, a mögötted lévő emberhez. Na már most. A 2. év környékén, ha mi egy magasabb osztálybeli csapathoz igazoltunk, ez nagyon nehéz lesz, ha csak nem fejlesztjük iszonyatosan a sebességünket. Sok labda elérhetetlennek tűnik majd. Viszont egy másik tipp: nézzétek azt a mögöttetek lévő fickót, akinek a feje fölött meg fog jelenni 3 pont. Annak fog menni a labda.

Ami egy jó kis plusz a játékban, azok a statisztikák. 3 fajta statisztika van: szezonbeli, karrierbeli és kontinentális. Mindben ugyanazok a dolgok vannak feltüntetve.
Hány meccsen szerepeltünk, hány gólt lőttünk, hány mesterhármast lőttünk, hányszor passzoltunk, hány gólpasszt adtunk, hányszor voltunk a meccs sztárjai, milyen értékeléseket kaptunk a meccsek végén, illetve, hogy milyen messziről szereztük a legtávolabbi gólunkat és passzunkat.

Még egy dolgot megemlítek, mielőtt a rendes játékmenetre térnék ki. A liga menüpont alatt megnézhetőek a bajnokságok állásai (amilyen nemzetiségű vagy, annak az országnak a tabelláit nézheted meg), illetve a BL, EL, VB, EB csoportok állásai. Ugyanitt nézhető meg a naptár. Ki ellen mit játszottunk, illetve hogy kivel, mikor fogunk játszani.

Maga a játék. Ahogy az első képen is láthatjátok, valahol megjelenik a labda. Ilyenkor rá kell kattintani, és vagy lőni, vagy passzolni. Bárhogy is döntünk, miután elengedjük az egeret, egy nagy labda jön be valahonnan a képernyőbe, arra kell kattintani. Nem mindegy ám, hogy hova. Ha gurul a labda, passznál lehet fönt, lövésnél lent. Ha magasról esik, akkor várjuk meg míg lentebb ér, aztán kattinthatunk a felső részére, a lövés is jó lesz ezzel a megoldással. Amíg nem csinálhatunk semmit, nézhetjük a meccs eseményeit.
Kinél van a labda, kik lőttek kapura, mindent lehet itt olvasni. Azonban a gép néha nagyon... köcsög. Bármikor megeshet olyan, hogy tegyük fel 75 perc után 3-1-re vezettek, azonban a gépre rájön az 5 perc, és 80. minutum után már 3-3.
Lehet itt a társaknak ívelgetni, óriási gólokat lőni, illetve a fentebb említett sebességes szart csinálni.

Meccs után egy kis összegzés vár ránk. Mennyi lehetőségünk volt bármit is csinálni, hány gólt lőttünk, hány gólpasszt adtunk, hányszor passzoltunk, illetve egy értékelés. Teljesítményünktől függően jobb lehet a kapcsolatunk a főnökkel, a társakkal, és a szurkolókkal. Ezt a kapcsolatot azonban máshogy is lehet növelni. Az élet menüpontban megjelennek a kapcsolataink. Mellettük egy képre kattintva egy kis memóriajátékot kell játszanunk. Ha egy párt is találunk, akkor jó időt tölthetünk el az adott személlyel/személyekkel. Persze van még egy harmadik módja. Meccs előtt néha megjelenhet egy kép: válassz! Főnök vagy csapat? Esetleg csapat vagy rajongók? Bármelyiket választod, azzal fog javulni a kapcsolatod, a másikkal pedig romlani.

Az év folyamán kaphatunk ajánlatokat másik csapattól. Ezt elfogadhatjuk, de persze el is vethetjük, ha nem tetszik nekünk az adott csapat, vagy rosszul áll. Egy gond van ezzel. Nincsenek csapat összegzések. Nem tudhatod meg, hogy amelyik csapathoz igazolsz, az jobb-e annál, mint amelyikben most vagy. Jó lenne egy ilyen... Ja és ha eligazolsz, akkor megint szenvedhetsz a kapcsolatokkal.

Ha már visszakanyarodtunk a kapcsolatokhoz, lehetnek szponzoraink. Cipő, ruha, autó, ékszer, satöbbi szponzorunk lehet. Minden meccsen kapunk ezektől a szponzoroktól 1$-t. Ahány van, annyiszor többet kapunk. És igen, csak ők kereshetnek fel minket.
(na ja...nem játszottam az 1. félidőben :D de velem 3-3 lett >.>)
Vannak kitüntetések is, amik az acsiknak felelnek meg. Mindenért kaphatunk. 10 passz egy meccsen, nyerjünk 5 góllal, 25x legyünk a meccs sztárjai, és satöbbi, és satöbbi. Rengeteg van, ugyan nem 400 mint az AU 3-ban, de azért eléggé sok.

A grafikáról nem beszélnék igazán. Nem azért, mert nagyon rossz vagy nagyon jó lenne, hanem olyan...semmilyen. Teljesen középszerű, főleg egy ilyen játékhoz képest. A hangok mind remekek. Főleg a közönség tombolása :D
Zenéről nem lehet beszélni. Mivel nincs. Én hiányolom, bár lehet, hogy így a jobb, nem tudom.

Kiváló, és nagyon, de nagyon addiktív játék. Ha egyszer elkezded, nehezen fogod tudni abbahagyni. Ajánlom mindenkinek, főleg foci kedvelőknek. Ők nagyon bele fogják élni magukat :D
(sajnos egy feliraton kívül semmilyen jutalmat nem kapunk, ha esetleg a BL-t, vagy a bajnokságot megnyerjük...)
Pontszám: 9/10

New Star Soccer, kattints ide, ha játszani szeretnél!


 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 new star soccer


2012.04.30. 10:30 Roannes

Áprilisi tesztek

Értékelés szerint az áprilisi tesztek. Mivel a 8 tesztből elég soknak 9 és 8 pontot adtam, ezért tetszés szerint rakom itt őket sorba.

1. 9/10   Stealth Hunter 2
2. 9/10   Turtle Trigger
3. 9/10   Achievement Unlocked 3
4. 9/10   Robot Unicorn Attack: Evolution
5. 8/10   Jacob and the Gyrocopter
6. 8/10   i saw standing there
7. 8/10   noitcelfeR
8. 7/10   Ink Battle

A játékok nevére kattintva olvashatjátok el az adott játék tesztjét!
Ahhoz képest, hogy továbbra is Good and BAD Online Games(a Bad-et külön kiemelem) a blog neve, a legrosszabbul értékelt játék is 7 pontot kapott. Túl jószívű vagyok :D
 

Szólj hozzá!

Címkék: update tesztek


2012.04.28. 14:20 Roannes

Turtle Trigger

A Newgrounds-nak (vagy Armor Games-nek, nem vagyok benne nagyon biztos) van egy Toss the Turtle című játéka. Ebben egy teknőst kellett kilőni minél messzebbre, hogy pénzt gyűjtsön, öljön, és jobb cuccokat szerezzen. Itt van ez a játék, amit folytatásnak nem neveznék, viszont a főszereplő ugyanaz. 

A Turtle Trigger hasonlóan a szerdai teszt alanyához, szintén egy sidecroll-shooter. Csakhogy ez jobb. Nem is kicsit. Alapból az egy plusz pont, hogy a Toss the Turtle-ből megismert teknős a főszereplő. Ebből a régebbi játékosok könnyen rájöhetnek, hogy bizony ez a játék véres. De még mennyire. Flash játékhoz képest nagyon brutális darabról van szó. De csak sorban. 

A boltban ugyan nem lehet túl sok dolgot venni, azonban minden dolog nagyon hasznos. Vehetünk jetpacket, szuper páncélt, uzit, shotgunt, AR-15-öt, és bazookát. Valamint a boltos fejéről üthetjük le a napszemüveget. Amit aztán fel is vehetünk :)

Az ellenfelekből rengeteg van. Alap ellenfél a kisgyerek, darázs, lángoló valami, bika, de van itt tükörtojás, bacon, sárkány, géppisztolyos rohadék, késelős banán, jeep (!), de még maga az ördög is. Ő többször is felbukkan, eléggé nehéz legyőzni. Rengeteg ellenfél van, és általában csapatostul támadnak meg. Bombákat, sőt, még gyémánt, arany és kősziklákat is le lehet lőni :D.

Ahogy megyünk, találhatunk ejtőernyős dobozokat, amiket szétlőve kapunk valami különlegeset. Ez lehet fegyver, de legtöbbször élettöltő kaja, vagy sült csirke. A pályán vannak még tüskék, amik persze képesek megölni, és nem akadunk fent bennük mint az első (?) részben.

Az irányítás felettébb egyszerű. W A S D az irányítás, mint mindig, Space a jetpack, 1, 2, 3, 4 a fegyverek, valamint az R az újratöltés, de egyáltalán nem muszáj használni, a fegyverünk magától fog mindig újratölteni. 

A végső kombó, grafika valamint zene. A grafika hasonlóan mint a Toss the Turtle-ben, nagyon szép, rajzszerű. Az animációk szépek, főleg az újratöltés, valamint az ellenfelek tényleg brutális meggyilkolása is látványos és élvezetes. A zene ugyanaz, és ismétlődik. Sajnos. Egyáltalán nem rossz, sőt, kifejezetten jó, viszont több zúzós zene is lehetne...A hangokra viszont semmi panaszunk nem lehet. Minden szörnynek külön hangja van, a fegyvereknek is, robbanásoknak is, ez is egy nagyon jó pont. 

Ami egy játékból sem maradhat ki...ACSIK! Ahogy a Toss the Turtle-ben (mindig ezt a példát hozom fel), itt is van egy csomsó acsi. Sétáljunk 1000 lábnyit, legyünk öngyilkosok, öljük meg a sátánt, lőjünk ennyit egy fegyverrel, öljünk emennyit egy másik fegyverrel, játszunk 2 óráig, lőjünk szét egy jeep-et, minden van. Összesen 50. Nem kevés idő mindet összegyűjteni, de meg lehet próbálni. 

A Turtle Trigger egy igazi feszültséglevezető játék. Rossz napod volt? Játssz egy kicsit a Turtle Trigger-rel, jobban leszel! Ajánlom minden shooter rajongónak, vagy teknős imádónak, vagy úgy mindenkinek. 2 óráig minimum játsszatok vele :D


Pontszám: 9/10

Turtle Trigger, kattints ide, ha játszani szeretnél!

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 turtle trigger