Good and Bad Online Games

Sziasztok! Ezen a blogon online játékokat fogunk (azaz Roannes és unstopable [admin: DraGirl]) elemezni. Reméljük, hogy segítünk valamelyest nektek a jó és rossz online játékok közötti tájékozódásban. Emellett érdekesebb hírek is lesznek. Jó szórakozást!

Elérhetőség

képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés

Kategóriák

Facebook

Friss topikok

  • -=Atmancs=-: Jaj de jó akkor nem szűntetek meg :D (2012.06.27. 10:30) Várható teszt
  • BALAGE: @unstopable: Kiváló teszt, bár annyit hozzáfűznék hogy a szaggatás és a laggolás között nem kicsi ... (2011.08.25. 01:50) The Last Stand-Union city
  • unstopable: Roannes!!!!!!!! Van új rész a kongán ha érdekel. (2011.07.24. 09:01) Szériateszt - Reincarnation sorozat 1. rész
  • unstopable: @Roannes: Mint mondtam ezt még a bloggereknél csináltam és csak azért raktam ki hogy ne unatkozzon... (2011.07.18. 09:35) Szériateszt-Being One
  • unstopable: Ó hogy én mennyire de mennyire rühellem ezt a játékot amiatt az egy rohadt hiba miatt (2011.07.17. 16:53) Játékteszt - The Enchanted Cave

2012.05.09. 10:00 Roannes

Frantic Frigates

Nagyon kevés jó kalózos játék van a flash játék oldalakon, legalábbis most fejből nem tudnék példát mondani. A Berserk Studio azonban bátran vállalta a feladatot, és létrehozott egy kiváló kalózos játékot. Vagy nem ismerős senkinek a Berserk Studio neve? Akkor mondok 2 példát: Mechanical Commando és Gunbot. Valamelyik játékról már biztos hallottatok, és igen, mindkettőt a Berserk Studio készítette. Eléggé jók a shooterekben...

A Frantic Frigates első ránézésre egy átlagos lövöldözős mókának tűnhet. Azonban Berserkék eléggé megszínesítették ezt az egészet. Kezdjük rögtön az ellenfelekkel.

Nincsen sok, viszont valamilyen szinten változatosak, sőt, mindig jönni fognak. Tehát: már a legerősebb alap ellenfél is neked ront, de még a leggyengébb cápa is megtámad, hátha sikerült megsebeznie. Cápák vannak illetve kalózhajók. Cápákból kettő: szürke és egy barnás. Kalózhajókból 3 fajta: amelyik 1-et, 3-at, és amelyik maga köré lő. Ezek is változnak egy kicsit külsőben, pont annyit, hogy feltűnő legyen az a bizonyos változás.

A bossok. Van 4 boss, és 1-et leszámítva mindegyik nehéz. A legelső egy sima kalózhajó, ami maga köré lő minden irányba. A második egy tengeralattjáró, amit zöld és vörös szemek vesznek körül. Csak a szemekre kell figyelni, pár pillanat alatt elvehetik akár 3 életedet. A játék elején főellenfélnek hitt szellemhajó a leggyengébb. Ennek csak a lövedékeit kell kerülgetni, igaz, sokáig tart leölni. A végső boss ennek a szellemhajónak a felturbózott változata. Többet lő, gyorsabban is, bár őt is elég könnyű volt megölni.

Essen szó a fejlesztésekről. Bizonyos óriás pénzekért lehet fejleszteni a hajónkat. Ilyenkor az inventory-nk egy hellyel bővül, illetve eggyel több életünk lesz. Az életeket az ellenfelek dobják, és úgy néz ki mint egy vasmacska. Még a kinézete is szebb irányba változik, de ezen kívül semmi.

Az inventory-ba 5 dolog közül választhatunk, hogy mit veszünk bele. Ágyú, ami a lövés erejét fejleszti, bomba, ami a lövés gyorsaságát fejleszti, árboc, ami a hajó sebességét javítja, kincsesláda, ami felénk vonzza a pénzeket, illetve kalóz zászló, ami mindent fejleszt kisebb mértékben.

Az irányítás roppantul egyszerű. Egér. Csak az egeret kell mozgatni, a hajónk lő magától. Hát nem fantasztikus? Ennél egyszerűbb nem is lehetne.

Vannak itt is... medálok. Nem acsik, hanem medálok, de lényegében ugyanaz. Összesen 24. Itt is alap dolgokért kapjuk: gyűjtsünk össze ennyi pénzt, öljünk ennyi ellenfelet, ne sebesítsen meg minket ez meg az a boss, stb. Kongán is lehet azért acsit kapni, ha összegyűjtünk a játékban 15 medált.

A grafika kifogástalan. Nagyon szép, kicsit rajzfilmes grafikája van a játéknak, viszont van egy dolog amit hiányolok. A víz mozgása. Mintha nem is víz, hanem jég lenne. Csak a mozgó dolgok körül van egy kis vízfröccsenés, de semmi több. A zene sajnos ismétlődik, viszont nagyon jó. Pörgős, a játékhoz remekül passzoló kalózzenét kaptunk. A hangok is kifogástalanok. A lövés dörren, az ellenfél szétroncsolódik, a pénz csörög. Kiváló ez is.

Amit még így külön jó dolognak megemlítenék, az a boltból távozás után lévő visszaszámlálás. Nem kell már a boltban azon agyalnod, hogy merről kell kikerülni a lövedékeket, hanem amint bezárod a boltot, visszaszámol a játék. Kapsz 3 másodpercet, hogy eldöntsd melyik irányban kerülöd ki a lövéseket, amiket látsz is.

Az egyik legjobb kalózos játék a flash játékok körében. Hihetetlenül egyszerű irányítás, remek zene, olyan fejlesztések, amiknek a hatása TÉNYLEG érződik, változatos főellenfelek. Ez egy kiváló játék. Csak ajánlani tudom.

Pontszám: 9/10

Frantic Frigates, kattints ide, ha játszani szeretnél!



 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 frantic frigates


A bejegyzés trackback címe:

https://gabog.blog.hu/api/trackback/id/tr64495670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása