Good and Bad Online Games

Sziasztok! Ezen a blogon online játékokat fogunk (azaz Roannes és unstopable [admin: DraGirl]) elemezni. Reméljük, hogy segítünk valamelyest nektek a jó és rossz online játékok közötti tájékozódásban. Emellett érdekesebb hírek is lesznek. Jó szórakozást!

Elérhetőség

képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés --------------------------- képfeltöltés

Kategóriák

Facebook

Friss topikok

  • -=Atmancs=-: Jaj de jó akkor nem szűntetek meg :D (2012.06.27. 10:30) Várható teszt
  • BALAGE: @unstopable: Kiváló teszt, bár annyit hozzáfűznék hogy a szaggatás és a laggolás között nem kicsi ... (2011.08.25. 01:50) The Last Stand-Union city
  • unstopable: Roannes!!!!!!!! Van új rész a kongán ha érdekel. (2011.07.24. 09:01) Szériateszt - Reincarnation sorozat 1. rész
  • unstopable: @Roannes: Mint mondtam ezt még a bloggereknél csináltam és csak azért raktam ki hogy ne unatkozzon... (2011.07.18. 09:35) Szériateszt-Being One
  • unstopable: Ó hogy én mennyire de mennyire rühellem ezt a játékot amiatt az egy rohadt hiba miatt (2011.07.17. 16:53) Játékteszt - The Enchanted Cave

2012.05.19. 14:20 Roannes

Paladog

Paladog.jpgA Kongások Fazecat nevéről korábban nem igazán hallhattak, hiszen nemrég jelent meg a legelső játéka, a Paladog. A neve alapján nem igazán volt kedvem kipróbálni, de mikor megláttam az értékelését...azt a rohadt. 4.45 pontos a játék. Ezután eléggé kíváncsi lettem, hogy mitől ilyen jó ez a játék. Nézzük csak...

A történet mindössze annyi, hogy az emberek elpusztították az anyatermészetet, ezért Istennek sem volt más választása, elpusztította az emberi fajt. Miután nem voltak emberek a Földön, az állatkák elkezdtek fejlődni, és élték mindennapi életüket a Föld egyetlen civilizált népeként. Azonban az Ördög ezt látván, megtámadta az állatkákat, akik nem voltak felkészülve egy háborúra, így jelentős részük meghalt. A Földet elfoglaltál a démonok, a nemzet pedig menthetetlennek tűnt. A pillanatban, mikor már mindenki feladta a reményt, megjelent a sötétből egy paplovag (paladin), hogy harcoljon Állatkaföld békéjéért. Ő lenne Paladog. 
Nos...már a történet lenyűgözött. Ennyire hosszú és jó történetet ritkán látni az online játékok között. 

A játék lényege a stratégia, a gyilkolás és a fejlesztés. A feladatunk ezek alapján adott. Balról jobbra kell haladni, és a jobbról balra menő szörnyeket kell elintézni. Ezt persze nem egyedül kell megtennünk. Összesen 9 darab segítőt hívhatunk magunk mellé, akiket hogyha előre rohantunk, be kell várnunk, hiszen ők is onnan indulnak, ahonnan mi. Ezen kívül 5 darab különleges fegyvert használhatunk, amikkel irthatjuk a szörnyeket. 

Azonban, segítőket nem mindig hívhatunk, illetve a fegyvereket sem lehet mindig használni. A fegyvereinket manával tudjuk használni, míg a társakat hússal lehet hívni. Ezek csak 1 módon fejleszthetőek, ha szintet lépünk. Ez az RPG elem igen jelentős részét képezi a játéknak. Ölések után szépen elkezdünk fejlődni, amit a bal felső sarokban jelez egy kis kocka. Szintlépéskor választhatunk 3 dolog közül, hogy mit akarunk fejleszteni. Sebességtől kezdve a mana mennyiségéig bármit lehet fejleszteni. 

De fejleszteni nem csak így/itt lehet. Van egy külön fejlesztő rész a játékban. Itt lehet a 9 egységünket fejleszteni, vásárolni, és cuccokat aggatni a hősünkre. Varázsbotokat illetve gyűrűket lehet vásárolni. Gyűrűket lehet szerezni is szörnyektől. Hősünkre rakhatunk ugyebár 5 közül 3 darab különleges varázsfegyvert (mindenhogy hívtam már ezeket), és 2 gyűrűt. A gyűrűk a tulajdonságainkat erősíthetik, illetve a mana és a kaja regenerálódásának gyorsaságát növelhetik, de egyéb dolgokban és jobbakká tehetnek minket.

Említsük meg a segítőnket. Hívhatunk segítségül egy egeret, aki kardozik, egy nyulat, aki íjjal lő, egy medvét, aki lándzsával támad, egy kengurut, aki a harcművészet mestere, egy teknőst, aki megvédi a társait, és egy majmot, aki bombákat dobál. A maradék 3-at muszáj külön említenem, hisz' árban és nagyságban is különböznek a többi állatkától. Ott van a két lábon járó orrszarvú, aki buzogánnyal csapkod, a pingvin, aki varázsol, és a nagy rózsaszín sárkány. Na igen, "állatkák". 

A fegyverekről is írnom kell, hiszen azok is eléggé fontosak. A düh öklének buzogánya (?), ami 3 ellenséget tud megsebezni, a Gyógyítás buzogánya, az Élőholttá változtató buzogány, ami véletlenszerűen megöl bármit (persze a mi társainkon kívül), a Jég buzogánya, és a Tűz buzogánya. 
A gyűrűk között szerepel az Életerő gyűrűje, a Regeneráció gyűrűje, a Fürgeség gyűrűje, a Mana gyűrűje, és a Megóvás gyűrűje. Ezeket nem nagyon kell magyarázni, a nevükből rá lehet jönni, mire jók.  

Persze nem csak jobbról balra haladva kell zombikat és csontvázakat irtani (na jó, de), ugyanis vannak a szokásostól pályáktól eltérő "minijátékok". Ilyenkor például lent egy valaminek a szájából jönnek ki az egységeink és a fegyvereink, amikre kattintva használhatjuk őket. Itt ugyanúgy szörnyeket kell ölni.
A másik érdekes ilyen minijáték, ami igazából teljes pálya, amikor egy lovaskocsit kell megvédeni. 

Az irányítás meglehetősen egyszerű. Az A és D gombbal lehet balra-jobbra menni, az 1, 2, 3, ... 9 gombokkal lehet az állatkákat csatába küldeni. A J, K, és L gombokkal lehet a varázsfegyvereket használni. Ez sok gombnak tűnik, azonban egy egyszerű dologgal kiküszöbölhető. Az egérrel. A képernyő alsó sarkában megjelenik minden, amit lehet nyomkodni, ezekre lehet kattintani az egérrel, így egyetlen (egér)gombbal is lehet irányítani mindent és mindenkit. 

A grafika jó. Minden élő-mozgó élőlény rajzfilmkarakterekre hasonlít, a háttér pedig nagyon szép. A mozgások kifejezetten jók, illetve az ellenfelek is remekül néznek ki.
Ami a grafikánál bőven jobb, azok a hangok és zenék. A zene...epikus. Nincs rá jobb szó, egyszerűen epikus, fantasztikus, nagyszerű (rögtön mondtam 2 másik szót). A hangok is fantasztikusak, minden élőlénynek külön hangja van, a varázslatoknak, a haláloknak, az ellenfél bázisának összeomlásának, fantasztikus hangja van. 

Amit még meg kell említeni, az a hossz. A játék rettentően hosszú. Összesen 5 világot kell végigvinnünk, bennük 24 pályával. Egy átlag pálya olyan 2-5 percig tart. Ennyiből már ki is lehet számolni, hogy mennyi órát venne igénybe a játék, ha minden pályát mondjuk 4 perc alatt csinálnánk meg. 8-at. Rettentően hosszú egy flash játék, talán túl hosszú...

Nagyon jó játék a Paladog, hibái ellenére is. Kapásból (nekem) túl hosszú a játék, vagy az Élőholttá változtató buzogány nem igazán akar működni... de ami itt is a legfőbb, hogy nem igazán köt le. Nem érzem azt, hogy én játszani akarok, de ha mégis, akkor maximum azért, mert rettentően tartalmas, és jó játék. Ajánlom mindenkinek. A bátrabbak illetve a műfaj kedvelői megpróbálhatják végigjátszani, ha nem unják meg, akkor nagyobb szünetekkel, egy egész napos szórakozássá válhat.

Pontszám: 9/10

Paladog, kattints ide, ha játszani szeretnél!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fantasztikus 2012 paladog


A bejegyzés trackback címe:

https://gabog.blog.hu/api/trackback/id/tr864529943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása